5 Mayıs 2009 Salı

Anneyiz.Biz Şenliği

Annelere Özel Yepyeni ve Dopdolu Bir Etkinlik; "Anneyiz.Biz Şenliği" Başlıyor…8–9–10 Mayıs

2009 tarihlerinde Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda anneler, babalar ve çocukları keyifli, rengarenk ve coşkulu bir şenlik bekliyor. "Anneyiz.Biz Şenliği" boyunca aile üyeleri hep birlikte kaliteli zaman geçirmenin zevkine varacaklar, çocuklar anneleri ve babaları ile birlikte üretmekten, izlemekten, etkinliklere katılmaktan heyecan duyacaklar. Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda 3 gün boyunca eğlence, bilgi ve oyun dolu bir program olacak.Şenlik süresince Abbas Waffle’de, Happily Ever After’de, Bebek Koru Kahve’de, La Favorita’da, Lucca’da, Cafe Meya’da ve Paul’da % 10 indirim siz değerli misafirlerimizi bekliyor. İndiriminizi kullanabilmek için tek yapmanız gereken, festival alanındaki görevlilerden temin edebileceğiniz yaka kartlarınızı, anlaşmalı mekanlarda sizinle ilgilenen görevliye göstermek.Anneyiz.Biz ailesi olarak, ailemizin en önemli ferdi olan annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz ve herkesi festival alanına davet ediyoruz…

Nehir Erdoğan

Filiz Akın'ın Habertürk'teki programına konuk olan Nehir Erdoğan, set aralarında dergilerdeki mantık sorularını cevapladığını ya da geometri sorularını çözdüğünü söyledi.
Erdoğan, "Kendimi kötü hissediyorsam, bir film izlemek yerine bir matematik ya da geometri sorusu çözmeyi tercih ediyorum, unutuyorum bir sürü şeyi" diye konuştu. Erdoğan, bazen kanaviçe işlediğini de sözlerine ekledi.

Deniz Akkaya hamile

Deniz Akkaya 1.5 ay önce ayrıldığı sevgilisi Efe Önbilgin'den bebek bekliyor...
DENİZ AKKAYA FOTOĞRAFLARI
1.5 aylık olduğunu söyleyen Deniz Akkaya 'Efe ile ayrıldık, ama bebeği doğuracağım. Çok mutluyum ve güzel bir süreç yaşıyorum' dedi. Hamilelik haberi Efe Önbilgin'i şoke etti. Efe Önbilgin 20 gün önce yeni bir ilişkiye başaldığını ama Deniz Akkaya'nın kararına saygı duyduğunu belirtti. (posta)

Artık Özcan'ı sildim

Artık Özcan'ı sildim
Alişan bir zamanlar en yakın dostu olan Özcan Deniz ile köprüleri tamamen attığını belirtti.Alişan, “Geçtiğimiz günlerde Özcan Deniz’le bir davette el sıkışmamanız çok konuşuldu. Bu konu hakkında açıklama yapmak ister misiniz” sorusuna, “Bu konu hakkında çok konuşmak istemiyorum. Benim telefonlarıma cevap vermeyen adam benim arkadaşım olamaz” dedi.

Cem Yılmaz'ın yeni filmi


Cem Yılmaz'ın yeni filmi Temmuz'da

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, yeni film çekimlerine de Temmuz ayının sonlarına doğru başlayacağı söyledi.

Yılmaz'ın yönetmen ve oyuncu olarak çektiği GORA ve devamı niteliğindeki AROG filmleri başkent Londra'da düzenlenen bilim kurgu film festivali SCI-FI London'da gösterime girdi. Apollo Piccadialy Circus adlı sinemadaki film gösterisi öncesi CİHAN'a konuşan Yılmaz, GORA filminin SCI-FI tarafından izlenilip beğenildiği ve bu yüzden davet edildiklerini söyledi. SCI-FI London Film Festivali'nin bu işi 8 yıldır yaptığını söyleyen Yılmaz, "GORA filmini de biz 2003 yılında çektik ve 2004 yılında vizyona girdi. Bu süreç içinde bu festivali düzenleyenler bizim hem GORA hem AROG filmimizi takip etmişler ve ilgilerini çekmiş. Bunu burada göstermek istediler ev bu yüzden bizi davet ettiler. Biz de seve seve geldik." dedi. Yılmaz ayrıca yeni film çekimlerine de Temmuz ayının sonlarına doğru başlayacağı haberini verdi.Filmlerinin bu tür bir festivalde gösterilecek ilk Türk filmi olduğunu söyleyen Yılmaz, film gösterimi öncesi sahneye çıkarak gelen seyircilere İngilizce yaptığı konuşmada espriler yaptı.

kadınlara uyari büyücelerden sakının

Çankırı'da büyü bozmak iddiasıyla girdikleri evin sahibini dolandırmak isteyen iki kadın yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Kırkevler Mahallesi Şehitlik mevkisindeki bir eve bohça satmak için gelen iki kadın, ev sahibine evde büyü olduğunu ileri sürerek büyüyü bozabileceklerini söylediler.Kendisinden büyünün bozulması için ziynet eşyalarının istenmesinde şüphelenen ev sahibi kadın, durumu gizlice polise bildirdi.İhbar üzerine eve gelen polis ekipleri dolandırıcılık yapmak istedikleri iddiasıyla Burcu G. (36) ve Serap K'yi (27) gözaltına aldı.Zanlılar, emniyetteki sorgularında 18 Nisanda Abdulhalik Renda Mahallesi Eriş Sitesindeki bir evde de aynı yöntemle toplam 4 bin TL değerinde altın çaldıklarını itiraf ettiler.Hırsızlık ve dolandırıcılık başta olmak üzere çeşitli suçlardan 23 sabıka kaydı bulunan Burcu G. ile 21 sabıkası olan Serap K. çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak Çankırı Cezaevine gönderildi.

4 Mayıs 2009 Pazartesi

BOHEMİAN KLÜBÜ

BOHEMİAN KLÜBÜ1872 de kurulmus bir örgüttür. ABD'nin batı yakasındaki elitleri bu topluluğun üyesidir. Cumhuriyetçi başkan ve başkan adaylarının tümü bu topluluğun üyesidir.

HER EYALETTE TAPINAKLARI VAR
Faliyetleri son derece gizli olan topluluğun özel vadisine giriş ABD devlet guçleri tarafından engellenmektedir. Merkezdeki çiftlik aynı anda yüzlerce kişinin hafta sonu toplantılarına katılabileceği niteliktedir. ABD'nin hemen her eyaletinde tapınakları vardır. Sembolleri baykuştur. Ritüellerde baykuşa hitap edilir ve bir simge olarak baykuş motifi kullanılır.

KİLİT NOKTALARDAKİ ZENGİN ÜYELER
Bohemian Grove hem çok zengin hem de en kilit noktalardaki elitlerin oluşturduğu daha üst ve çok daha gizli bir seçkin kulübüdür. Bine yakın ABD eliti sürekli olarak hafta sonu California'da veya diğer eyaletlerdeki çiftiklerde toplanıp törenler yapıyorlar ve gizli ritüeller uygulanıyor.

TRİLATERAL KOMİSYON

TRİLATERAL KOMİSYON

1973'te David Rockefeller, Henry Kissenger ve Zbigniew Brzezinski tarafından kurulmus gizli bir örgüttür.TARİKATIN AMACI
Tohumları ABD'de atılan 'Yeni dünya düzeni' fikrini tüm dünyaya yani Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya'ya daha iyi yayabilmek için oluşturulmuştur.
TEK DÜNYA DEVLETİ KURULUNCA PİRAMİT BİRLEŞECEK
Brzezinski 1973-1976 arasında başkanlığını yapmıştır. Tarikatın simgesi şu şekildedir: Bir kürenin üç yanından üç üçgen uzayarak kürenin ortasında buluşurlar ama birleşmemişlerdir. Bunları birleştirdiğiniz taktirde tek bir büyük üçgen meydana çıkar. Her bir üçgen trilateralin üç bölgesini simgeler. Üçgenler muhtemelen piramiti simgelemektedir. Büyük üçgen de büyük piramittir. Büyük piramitin birleşmemiş olması, tek dünya devletinin henüz kurulmamış olduğunu gösteriyor olabilir.

KURU KAFA VE KEMİKLER TARİKATI

KURU KAFA VE KEMİKLER TARİKATIBu tarikat, New Haven'deki Yale Üniversitesi'nde 1832 yılında William H.Russel'in öncülüğünde bir grup Yale'li öğrenci tarafından kuruldu.

ÖRGÜTE GİRMEK KOLAY DEĞİL
Kuru Kafa ve Kemikler Tarikatı, Yale'nin diğer gizli örgütleri (Ferman ve Anahtar, Kitap ve Yılan, Kurt Başı, Eliyahu ve Berzelius) arasında en eski ve en itibarlı olanıdır. Bu üniversitenin son sınıf öğrencilerinden, her dönem sadece 15 kişi seçen bu örgüte girebiliyor.

HEDEF YENİ DÜNYA DÜZENİ
En büyük hedefi, Yeni Dünya Düzeni'nin gerçekleştirilmesidir. Tarikata katılanlar, ‘Yeni Dünya Düzeni' ana hedefi esas alınarak eğitilirler. 1898 yılına kadar ABD yönetimi üzerinde sadece kısmi bir etkisi olan Kuru Kafa ve Kemik Tarikatı, dünyanın en zengin ve en saygın insanlarını dünyanın en önemli mevkilerine yerleştirme çabası taşıdığı da belli çevrelerce söylenmektedir. Yeni Dünya Düzeni'nin en önemli fikir merkezlerinden biri olan Kuru Kafa ve Kemik Tarikatı'nın, diğer masonik örgütlere nazaran ABD'nin en etkin örgütü oldugu da biliniyor.

OPUS DEİ

OPUS DEİ

Opus Dei, 2 Ekim 1928'de Madrid'te sıradan bir papaz olan Jose Maria Escriva de Balaguery Albas tarafından kurulan 79 yıllık İspanyol asıllı bir örgüttür.

katolikten tarikata

Katolikliğe sadık, laik iş ve meslek sahiplerini biraraya getirerek Papa'ya Vatikan dışında destek olacak varlıklı ve iyi eğitim görmüş elit bir kadroyu oluşturmak amacı ile kurulan bu örgüt günümüzde Vatikan'da en etkili laik kurumdur.

PAPA OLAĞANÜSTÜ BİR KİŞİDİR

Gizli bir örgüt olan Opus Dei'nin tüm üyeleri Katolik meslek sahiplerinden oluşmaktadır. Bunun yanında her ülkede de örgütten sorumlu bir Kardinal bulunmaktadır. Onlara göre Papa'nın kimliği, Kilise'nin de, Papalık Makamı'nın da üstündedir. Papa, Tanrı-Krallığı'nın kutsal önderidir. Böylesine yüce bir mertebeye erişebilen kişi de elbette Olağanüstü bir kişidir. Bu nedenle Opus Dei, böylesine olağanüstü bir kişi tarafından temsil edilen Vatikan Devleti'ni yüceltir ve Kilise'yi ikinci planda görür.

DUDAK UÇUKLATAN SERVETİ VAR

2.8 milyar dolar serveti, 15 üniversitesi, 97 teknik okulu, 36 ilköğretim okulu olan Opus Dei ile ilgili pekçok tartışma yaşanmış ve olumsuz görüşler dile getirilmiş buna rağmen örgüt herhangi bir açıklama yapmamıştır.

İLLUMİNATİ

İLLUMİNATİ

1776 yılında Almanya'nın Münih kentinde, Adam Weishaupt isimli Kabbalacı bir hukuk profesörü ve Baron von Knigge önderliğinde kurulan gizli bir topluluktur.

AYDINLATILMIŞ OLANLAR

Illuminati, 'Aydınlanmış Olanlar' anlamına gelmektedir. Topluluğun kuruluş amacı cehaletle, baskıcılıkla ve kilisenin dogmalarıyla mücadele etmekti. Her ne kadar asıl amaç, aydınlanarak dinsel dogmalardan uzak, hür düşünceyi ve Newtoncu pozitif bilimin önünü açmak idiyse de, daha sonraları gizli siyasi amaçları olduğu öne sürüldü. İlluminati dünya siyaset tarihinin belki de zaman içerisinde üzerine en fazla komplo teorisi üretilmiş topluluğu halini almıştır.

KİLİSEYE KARŞI KURULDU

İlluminati tarikatının kuruluş kökeni şu şekilde ifade ediliyor: 'Kilisenin düşünce tarzına ve dayatmalarına büyük bir antipati besleyen Galileo Galilei, bir topluluk kurarak bu dogmalarla mücadele etmek ve parlak gençleri ve aşırı derecede zeki insanları bünyesinde toplayarak onlara özgürlüğün, hür düşüncenin ve aydınlanmanın faziletlerini aşılamak istiyordu. 1774 yılında Mason olan Weishaupt, bu emellerinin Masonluk içerisinde var olduğunu görse de, Masonluğun emellerinin ve felsefesinin siyasetler üzeri olması itibariyle ve Almanya'daki kilise/cizvit egemenliğini sona erdirmek istemesinden ötürü, bu doğrultuda bir topluluk kurmaya karar verdi ve kendisi gibi düşünen 11 arkadaşıyla beraber 1776 yılında Illuminati'yi kurdu

MASONLUK

Dünyayı yönettiği iddia edilen en gizemli örgütler hangileri? Amaçları nedir? Nasıl doğdular? Bu gizemli örgütler kaç kişiden oluşuyor?

İşte en gizemli tarikatlar;

MASONLUK

'Mason' kelimesi taş ustası anlamına gelir. Başlangıçta mason loncaları gerçekten masonlardan, yani taş ustalarından oluşmaktaydı fakat daha sonra nedeni bilinmeyen bi şekilde, taş ustası olmayan bi kaç kişi bu loncalara girdi ve bu akımla birlikte oluşan yeni gruba 'Hür ve kabul edilmiş mason' (free mason) dendi.

5 MİLYON ÜYESİ BULUNMAKTADIR

Masonluk, başlangıcının resmi olarak 16'ncı yüzyılın sonu ve 17'nci yüzyılın başlarına dayandığı düşünülen bir çeşit 'Kardeşlik' organizasyonudur. Dünyanın birçok ülkesinde beş milyon üyesi bulunmaktadır. Sadece İngiltere, İskoçya ve İrlanda'da 480 bin, Amerika Birleşik Devletleri'nde ise iki milyona yakın üyesi bulunmaktadır.

MASONLARIN GİZLİ SIRLARI

Masonlar için sır ve gizliliğin bir gereği olan sembolizm çok büyük önem taşır. Masonlukta semboller, Masonik ilkeleri daha iyi anlatmak ritüellerin içerdiği aşamaları ve öğütleri belleklere iyice yerleştirmek bunların uzun ömürlü olmalarını sağlamak için kullanılırlar. Masonlukta sır olarak nitelendirilen şeylerin başında Masonik işaretler, sözcükler ve simgelere verilen anlamlar gelir.

Facebook'taki büyük tehlike

Facebook'taki büyük tehlike

Kişisel bilgilerinizin hırsızların eline geçmesi an meselesi. Dayınıza şimdiden veda etseniz iyi olur.
Sosyal ağların en gözde ismi olan Facebook, beraberinde bazı tehlikeleri de getiriyor. Profilinizi doldururken verdiğiniz bilgiler, her ne kadar zararsız gibi görünse de, eksik olan verilerle birleştirildiğinde çok ciddi zararlar ortaya çıkabilir.Shiftdelete.net'in haberine göre telefon üzerinden önemli işlerinizi halletmek için sizden istenen bilgiler arasında; adınız soyadınız, doğum tarihiniz ve doğum yeri gibi verilerin yanı sıra annenizin kızlık soyadı da soruluyor.Tek Eksik: Anne Kızlık Soyadı!İlk bilgiler herkes tarafından kolayca öğrenilebilir olsa da annenin kızlı soyadı, herkes tarafından bilinmeyen bir bilgi olduğundan dolayı kimlik doğrulama sırasında güvenliğiniz de sağlanmış oluyor.Oysa, bu bilgiye Facebook üzerinden ulaşmak çok kolay. Annenizin kızlık soyadı, dayınızın şu andaki soyadı olduğundan dolayı, korsanların veya kötü amaçlı kişilerin bu bilgiye ulaşması da oldukça kolay oluyor.Dayıya Elveda ZamanıO nedenle dayınızı Facebook'tan silmenin veya bunu yapamıyorsanız da en azından yakınlık derecenizi belirtmemenizi ve resmi işlemler için telefonda sizden istenen bilgileri profil alanından kaldırmanızı öneriyoruz.

Televizyona Son

Televizyona Son
Dünyayı evimize getiren televizyonlar tarih mi oluyor? Microsoft çarpıcı bir araştırma yaptı. İşte ayrıntılar...
Yazılım devi Microsoft'un geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği yeni bir araştırmaya göre televizyonlar çok yakında tarihin tozlu sayfalarına karışacak. Bu oldukça iddialı olan, ancak bir gerçeğin de altını fazlasıyla çizen söz konusu araştırma raporu sonuçları, televizyonların yerini çok yakında internetin alacağını ortaya koydu.Bugün için evlerimizim vazgeçilmez eşyalarından biri olan ve dünyayı evimize getiren televizyonlar, ilk ortaya çıktığı yıllar büyük ilgi görmüş, o günden bu yana hemen her eve ulaşmayı başarmıştır. Ancak Microsoft'un da gerçekleştirdiği son araştırmayı göz önüne aldığımızda, televizyonlar her ne kadar bugün de evlerimizin olmazsa olmaz eşyalarından biri olsa da, internetin hayatımıza girmesiyle birlikte bu durumun pek de böyle kalmayacağı söylenebilir.Microsoft'a göre sadece 2010 yılının Haziran ayına kadar olan sürecin ardından klasik televizyonlar, internetin gerisinde kalacak ve televizyon haftada ortalama 11.5 saat izlenirken, internet söz konusu olduğunda ise bu rakam 14.2 saat olacak.Bunun yanı sıra masaüstü bilgisayarlardan internete bağlanan kullanıcıların oranında çok yakın bir gelecekte büyük bir düşüş yaşanacağını belirten Microsoft, kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun artık internete mobil cihazlarıyla bağlanacağının altını çizdi.

Alpha Google'ye rakip

Alpha Google'ye rakip

Öyle bir arama motoru ki, 'Kennedy öldürüldüğünde, Londra da hava nasıldı?' sorusuna bile cevap verecek! Üstelik bu soruyu yazmanıza gerek yok!

Harvard Üniversitesi, dünyanın en büyük arama motoru Google’ı tahtından indirecek yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıkladı.Harvard uzmanları bu konuda ne kadar iddialı olduklarını da, “Google bu yeni icadımızla birlikte Commodore 64 gibi kalacak” sözleriyle dile getirdi. (Commodore 64, şu anki bilgisayarların ilkel versiyonu olarak kabul ediliyor)
ALPHA'YA NE İSTERSEN SOR
Mayıs sonunda kullanılmaya başlanılacak Wolfram Alpha adlı bir program ve internet arama motoru sayesinde artık tıpkı Uzay Yolu’ndaki bilgisayar gibi arama motoruna soru sorabileceğiz. Wolfram Alpha’da ise, kutuya sadece “Everest Dağı’nın yüksekliği nedir” sorusu yazılacak ve cevap çıkacak..PROGRAM SESİ DE TANIYORAyrıca, program sesi de tanıyabiliyor. Yani soru yazılarak değil de sesle de sorulabilecek. Programın özelliği bununla da kalmayacak.Şöyle soruları da yanıtlayabilecek:- Everest’in boyunu Golden Gate Köprüsü ile karşılaştır.- Hangisi daha yüksek.- JFK öldürüldüğünde, Londra’da hava nasıldı?Ücretsiz kullanılacak olan Wolfram, Harvard’lı fizikçi Steven Wolfram tarafından geliştirildi.

 
netlog sohbet bedava sohbet canlı sohbet sohbetara